PAZ VETERINARY    Located on south First in central Austin, we were tasked to provide a space that functions as a veterinary clinic but be designed to not look like a vet clinic. Using a pre-existing footprint, we made the most of the budget by using an agriculture vernacular that utilized a pre engineered building with a unique pattern of horizontal windows. Two sculptural skylights provide ample natural light for the space and transform the pre engineered building into something more unique. The warehouse like space, created a box filled with minimal program for the owner to have flexibility with their own needs and aesthetic. Low partition walls, skylights, a sloped ceiling, and a mezzanine maximize the visibility and daylight within the space.   Contractor :  DKC construction    Structural Engineer : StruktureOne Group   MEP Engineering :  AYS Engineering    Landscape :  Sprout    Millwork :  Nick Schnitzer  and  K&J    Photo Credits :  Casey Dunn  &  The Range
       
     
extdusk2157447.jpg
       
     
extdetail0037.jpg
       
     
frontcorner157210.jpg
       
     
frontwall157260.jpg
       
     
paz_animal_clinic-1.jpg
       
     
paz_animal_clinic-3.jpg
       
     
paz_animal_clinic-4.jpg
       
     
skylights157351.jpg
       
     
paz_animal_clinic-9.jpg
       
     
hallway1157293.jpg
       
     
paz_animal_clinic-5.jpg
       
     
ORroom157380.jpg
       
     
paz_animal_clinic-12.jpg
       
     
   PAZ VETERINARY    Located on south First in central Austin, we were tasked to provide a space that functions as a veterinary clinic but be designed to not look like a vet clinic. Using a pre-existing footprint, we made the most of the budget by using an agriculture vernacular that utilized a pre engineered building with a unique pattern of horizontal windows. Two sculptural skylights provide ample natural light for the space and transform the pre engineered building into something more unique. The warehouse like space, created a box filled with minimal program for the owner to have flexibility with their own needs and aesthetic. Low partition walls, skylights, a sloped ceiling, and a mezzanine maximize the visibility and daylight within the space.   Contractor :  DKC construction    Structural Engineer : StruktureOne Group   MEP Engineering :  AYS Engineering    Landscape :  Sprout    Millwork :  Nick Schnitzer  and  K&J    Photo Credits :  Casey Dunn  &  The Range
       
     

PAZ VETERINARY

Located on south First in central Austin, we were tasked to provide a space that functions as a veterinary clinic but be designed to not look like a vet clinic. Using a pre-existing footprint, we made the most of the budget by using an agriculture vernacular that utilized a pre engineered building with a unique pattern of horizontal windows. Two sculptural skylights provide ample natural light for the space and transform the pre engineered building into something more unique. The warehouse like space, created a box filled with minimal program for the owner to have flexibility with their own needs and aesthetic. Low partition walls, skylights, a sloped ceiling, and a mezzanine maximize the visibility and daylight within the space.

Contractor: DKC construction

Structural Engineer: StruktureOne Group

MEP Engineering: AYS Engineering

Landscape: Sprout

Millwork: Nick Schnitzer and K&J

Photo Credits: Casey Dunn & The Range

extdusk2157447.jpg
       
     
extdetail0037.jpg
       
     
frontcorner157210.jpg
       
     
frontwall157260.jpg
       
     
paz_animal_clinic-1.jpg
       
     
paz_animal_clinic-3.jpg
       
     
paz_animal_clinic-4.jpg
       
     
skylights157351.jpg
       
     
paz_animal_clinic-9.jpg
       
     
hallway1157293.jpg
       
     
paz_animal_clinic-5.jpg
       
     
ORroom157380.jpg
       
     
paz_animal_clinic-12.jpg